Málna- Chili kivonata

2025.01.25

Málna :

Kutatók megállapították, hogy a málnában lévő ketone a málna természetes, fenoltartalmú alkotóeleme, amely a vörös málna aromájának az elsődleges vegyülete. Igen hatékonynak bizonyul az emberi szervezetben a tekintetben, hogy megelőzi a zsír kialakulását, amely a súlycsökkentésben a legfontosabb.

Fogyókúrás tanácsadók Amerikában már több éve a málna ketont szedőknél fogyási eredményeket ért el.

A málna keton az adiponektin, a zsírszövetben található hormon serkentésével éri ezt el, amely a zsír anyagcsere-képességet javítja.

Csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett a krómbevitel a legjobb megoldás a zsírfelesleg csökkentéséhez.

Málna gyümölcsét nevezik a boldog asszony csipkéjének is. Évszázadok óta ismert a málna fogyókúra hatása,ismerjük meg miért !

A málna általi fokozott anyagcsere hatására több zsír alakul energiává, ezáltal sokkal fittebbnek érezheted magad. Emellett a málna keton az antioxidánsok közé tartozik, így védi a sejteket az oxidatív stressztől. A fentiek miatt a málna kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő termék remek választás mindazoknak, akik gyorsabb anyagcserére vágynak.

A zsír a testtömeg-gyarapodás egyik fő tényezője. Felhalmozódását általában a véráramban lévő túl sok cukor okozza.

A magas cukorkoncentráció a véráramban nagyon mérgező lehet a szervezet sejtjeire és a normál élettani folyamatokra, aminek következtében a szervezet zsírrá alakítja azokat. A málna keton hatékony zsírégető elemei révén eltávolítja ezeket a zsírlerakódásokat.

A málna ketonok gátolják a cukor testzsírrá történő átalakulását, valamint a raktározott zsírok elégetését az anyagcsere fokozása révén.

A Chili

A csilipaprika Amerikából származik, ám mára szinte a világ minden pontjára eljutott. Pikáns, csípős íze miatt számos országban kedvelt, sőt, elmaradhatatlan része a gasztronómiának.

A csili ugyanakkor nem csupán a konyhaművészetben, hanem az egészségmegőrzésben, ill. a diétában is fontos szerepet játszhat.

A csilipaprika legfontosabb hatóanyaga a kapszaicin, mely többféle pozitív hatást gyakorol a szervezetre.
Egyfelől serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, valamint fokozza az emésztőnedvek termelését - mindennek köszönhetően segíti a súlyvesztést.

Öt érv a a zsírégető és étvágy csökkentő Chili mellett !

A chili paprikákban lévő kapszaicin kristályos vegyület, a paprika belső falán lévő bordák mirigyeiben termelődik, valójában a növény védelmét szolgálja, nekünk viszont a legjobb társunk, ha zsírégetésről van szó. Hiszen a chili paprikából nyert kapszaicin, már az első fél órában képes felgyorsítani az anyagcserét,ezáltal a zsírégetést!

A chili paprika, mint természetes, zsírégető felgyorsítja az alapanyagcserét !

Mit is indít el a chiliben lévő kapszaicin ?
  1. A kapszaicin csökkenti az étvágyat.
  2. Akadályozza az elfogyasztott szénhidrátot,hogy zsírszövetté alakuljon.
  3. Elősegíti a zsírsejtek oxidációját.
  4. Kiegyensúlyozza a vércukorszintet , így kisebb az esély a falási rohamokra és a félreevésre!
  5. A kapszaicin fokozza az emésztőenzimek működését, így a tápanyagok felszívódását is megnövelheti

+

Javítja a fizikai állóképességet, miközben kapszaicint eszel megnő az energiaszinted.

Amikor eszünk chili paprikát az ingerli a hő és fájdalomreceptorokat ,ezért érezzük a csípősséget .Az agy úgy próbálja ellensúlyozni és így endorfint szabadít fel.

Igy egy chili kúrától nem csak karcsúbbak, de boldogabbak is lehetünk!