Málna- Chili kivonata
Málna :
Kutatók megállapították, hogy a málnában lévő ketone a málna természetes, fenoltartalmú alkotóeleme, amely a vörös málna aromájának az elsődleges vegyülete. Igen hatékonynak bizonyul az emberi szervezetben a tekintetben, hogy megelőzi a zsír kialakulását, amely a súlycsökkentésben a legfontosabb.
Fogyókúrás tanácsadók Amerikában már több éve a málna ketont szedőknél fogyási eredményeket ért el.
A málna keton az adiponektin, a zsírszövetben található hormon serkentésével éri ezt el, amely a zsír anyagcsere-képességet javítja.
Csökkentett szénhidráttartalmú étrend mellett a krómbevitel a legjobb megoldás a zsírfelesleg csökkentéséhez.
Málna gyümölcsét nevezik a boldog asszony csipkéjének is. Évszázadok óta ismert a málna fogyókúra hatása,ismerjük meg miért !
A málna általi fokozott anyagcsere hatására több zsír alakul energiává, ezáltal sokkal fittebbnek érezheted magad. Emellett a málna keton
az antioxidánsok közé tartozik, így védi a sejteket az oxidatív
stressztől. A fentiek miatt a málna kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő termék remek választás mindazoknak, akik
gyorsabb anyagcserére vágynak.
A zsír a testtömeg-gyarapodás egyik fő tényezője. Felhalmozódását általában a véráramban lévő túl sok cukor okozza.
A magas cukorkoncentráció a véráramban nagyon mérgező lehet a szervezet sejtjeire és a normál élettani folyamatokra, aminek következtében a szervezet zsírrá alakítja azokat. A málna keton hatékony zsírégető elemei révén eltávolítja ezeket a zsírlerakódásokat.
A málna ketonok gátolják a cukor testzsírrá történő átalakulását, valamint a raktározott zsírok elégetését az anyagcsere fokozása révén.
A Chili
A csilipaprika Amerikából származik, ám mára szinte a világ minden pontjára eljutott. Pikáns, csípős íze miatt számos országban kedvelt, sőt, elmaradhatatlan része a gasztronómiának.
A csili ugyanakkor nem csupán a konyhaművészetben, hanem az egészségmegőrzésben, ill. a diétában is fontos szerepet játszhat.
A csilipaprika legfontosabb hatóanyaga a kapszaicin, mely többféle pozitív hatást gyakorol a szervezetre.
Egyfelől
serkenti az anyagcserét és a vérkeringést, valamint fokozza az
emésztőnedvek termelését - mindennek köszönhetően segíti a súlyvesztést.
Öt érv a a zsírégető és étvágy csökkentő Chili mellett !
A chili paprikákban lévő kapszaicin kristályos vegyület, a paprika belső falán lévő bordák mirigyeiben termelődik, valójában a növény védelmét szolgálja, nekünk viszont a legjobb társunk, ha zsírégetésről van szó. Hiszen a chili paprikából nyert kapszaicin, már az első fél órában képes felgyorsítani az anyagcserét,ezáltal a zsírégetést!
A chili paprika, mint természetes, zsírégető felgyorsítja az alapanyagcserét !
Mit is indít el a chiliben lévő kapszaicin ?- A kapszaicin csökkenti az étvágyat.
- Akadályozza az elfogyasztott szénhidrátot,hogy zsírszövetté alakuljon.
- Elősegíti a zsírsejtek oxidációját.
- Kiegyensúlyozza a vércukorszintet , így kisebb az esély a falási rohamokra és a félreevésre!
- A kapszaicin fokozza az emésztőenzimek működését, így a tápanyagok felszívódását is megnövelheti
+
Javítja a fizikai állóképességet, miközben kapszaicint eszel megnő az energiaszinted.
Amikor
eszünk chili paprikát az ingerli a hő és fájdalomreceptorokat ,ezért
érezzük a csípősséget .Az agy úgy próbálja ellensúlyozni és így endorfint
szabadít fel.
Igy egy chili kúrától nem csak karcsúbbak, de boldogabbak is lehetünk!