Hatóanyagok

Hatóanyagok

Articsóka

2025.01.17

A helytelen táplálkozás, a nehéz, zsíros ételek rendszeres fogyasztása gyakran megterheli a gyomrot, fokozott működésre készteti a májat és az epét. Az ebből adódó emésztési nehézségek puffadáshoz, émelygéshez, teltségérzethez vezethetnek.

Gyömbér

2025.01.17

A gyömbérben található hatóanyagoknak köszönhetően hányingerellenes, görcsoldó, gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító, mikrobaellenes hatásokkal is bír. Jelentősebb mennyiségben tartalmaz A-, C-, E- és B-vitaminokat, magnéziumot, foszfort, káliumot, vasat és cinket.

Oregáno

2025.01.17

Az oregánóban kétféle illóolaj található: timol és karvakrol, melyeket a növény védekezésképp fejlesztett ki, hiszen ezek az anyagok gátolják a baktériumok és a gombák elszaporodását.

C vitamin

2025.01.17

1937 évben az orvosi Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert kapta, aki a C-vitamin biológiai hatásait tanulmányozta.

D vitamin

2025.01.17

D3 vitamin
D-vitamin zsírban oldódó vitamin, mely a szervezetben raktározódik,közülük a szervezet számára legjobban felhasználható a D3-vitamin .

Galagonya

2025.01.16

A galagonya segíthet a szív- és érrendszer egészséges működésében, a normál vérnyomás fenntartásában.

Likopin

2025.01.16

A likopin a karotinoidok családjába tartozó paradicsom festékanyaga

Szőlőmag

2025.01.16

Az egyik legerősebb természetes antioxidáns. Növényi hatóanyagai, elsősorban a tannin, a polifenol és a resveratrol megvédik a sejteket a károsodások ellen.

Magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több, mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják.

A Q10 koenzim (ubikinon, ubikinol) egy vitaminszerű anyag, azzal a különbséggel, hogy a szervezet képes az előállítására. Mivel a szervezetben megtermelt mennyisége 30-35 év környékén jelentős mértékben csökken, így ettől az időponttól kezdődően célszerű a pótlása!